تلاش آواتار برای نجات آمازون
?????????
?????? ??

پویان ? وبلاگ.این وبلاگ برای ارائه مطالب به دانشجویان ساختم و امیدوارم مطالب وبلاگ مورد استفاده شما قرار بگیره 09301011105
????? : poyan24@gmail.com



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 221
بازدید دیروز : 5
بازدید هفته : 2267
بازدید ماه : 221
بازدید کل : 140501
تعداد مطالب : 756
تعداد نظرات : 64
تعداد آنلاین : 1



جاوا اسكریپت


?
???????: پویان |
یک شنبه 28 فروردين 1390 |
<-CategoryName->

تلاش آواتار برای نجات آمازون
این روزها کمتر کسی پیدا می شود که درباره یکی از عظیم ترین محصولات صنعت رؤیاپرداز سینما ـ آواتار ـ از جلوه های ویژه مسحورکننده و بهره گیری از آخرین فناوری های تصویربرداری آن گرفته تا طراحی آخرین نسخه ادوات و تجهیزات علمی و نظامی و صد البته پدیده ها و چشم اندازهای طبیعت سحر انگیز و پر رمز و راز لوکیشن های این هیولای سه بعدی سینما چیزی نشنیده باشد.

 


این روزها کمتر کسی پیدا می شود که درباره یکی از عظیم ترین محصولات صنعت رؤیاپرداز سینما ـ آواتار ـ از جلوه های ویژه مسحورکننده و بهره گیری از آخرین فناوری های تصویربرداری آن گرفته تا طراحی آخرین نسخه ادوات و تجهیزات علمی و نظامی و صد البته پدیده ها و چشم اندازهای طبیعت سحر انگیز و پر رمز و راز لوکیشن های این هیولای سه بعدی سینما چیزی نشنیده باشد.
اما تمام هنر این فیلم و کارگردان حرفه ای و جستجوگرش که تجربه حضور در اعماق اقیانوس با پیشرفته ترین ربات های کاوشگر روز و پرسه های طولانی نفس گیر و مخاطره آمیز در اعماق جنگل های بارانی مناطق حاره را در سابقه خود یدک می کشد، به همین جا ختم نمی شود. چرا که جیمز کامرون قصد دارد تا در اقدامی نمادین و مبارزه جویانه اذهان عمومی و همچنین علاقه مندان محیط زیست زیبای آمازون را به تلاش برای متوقف کردن ساخت پروژه عظیم سد آمازون و نیروگاه برق ـ آبی برزیل معطوف سازد.
بله، قضیه این ماجرای زیست محیطی به اعتراض علیه پیشنهاد ساخت یک سد و پروژه برق ـ آبی غول آسا روی بخش برزیلی آمازون برمی گردد و به همین سبب نیز پای جیمز کامرون و حال و هوای افسانه ای آواتار را برای جلب توجه عمومی به منظور شرکت در نبردی زیست بومی به جنگل های بارانی آمازون برزیل باز کرده است.
به اعتقاد وی، این پیکار برای متوقف کردن ساخت و ساز پروژه ای برق ـ آبی سناریویی همسو و موازی با خط سیر روایت آواتار است. در واقع آواتار با تمام علاقه مندان خط سیر روایتش که مبتنی بر عشق و زایش و حفظ زمین و زیست بوم است، می خواهد اهالی بومی نقطه دیگری از سیاره سبز را در نبرد علیه تخریب زیست بوم زمین یاری کرده و به احترام زمین با طرفداران محیط زیست سراسر جهان ریسمان مصیبت گره بزند.
اما این بار نبرد آواتار به جای سرزمین پاندورا و جنگل های افسانه ای و حیات بخش آن قرار است در شکل و هیبتی امروزی و مربوط به زندگی واقعی در جنگل بارانی آمازون برزیل برپا شود؛ جایی که گروه های بومی و محلی در تلاش برای جلوگیری و متوقف کردن مقدمات ساخت پروژه کلان هیدروالکتریکی آمازون موسوم به سد بزرگ بلو مونته هستند.
در این میان و همسو با تلاش های اعتراض آمیز بومی ها و گروه های طرفدار محیط زیست، جیمز کامرون نیز ماه گذشته به اتفاق ال گور ـ معاون ریاست جمهوری سابق آمریکا و چهره زیست محیطی امروز ـ کار توجه بخشیدن و رسیدگی به موضوع اول زیست محیطی در آمازون را کلید زده است و قصد دارد تا دوباره به سائوپولو بازگشته تا جایگاه نسخه دی وی دی فیلم پر سر و صدا و کم نظیرش را بالا بکشد. فیلمی که در آن کار نظامیان و ناوگان آتشبار و نابودگرشان به طمع استخراج نفت و مواد معدنی با بومیان سرزمینی موهوم و خیالی که قصد حفاظت از موطن خویش یا همان ماه پوشیده از جنگل را دارند به جنگی ویرانگر و تباهی یک سرزمین می کشد.
در این میان نکته جالب توجه، سناریوی مشابه و موازی تجاوز به حریم زیست بوم های جنگلی اسرارآمیز و حیات بخش دو سیاره است.
اما آواتار دست های نمادین سبز خود را همسو با طرفداران محیط زیست سراسر دنیا گره زده است. از چین که میلیون ها نفر توسط پروژه های زیرساختی به اجبار جابه جا شده و تغییر موطن داده اند گرفته تا بولیوی که نخستین رئیس جمهور بومی و سرخپوست این کشور فیلم آواتار را به خاطر ارسال پیام حفظ و نجات محیط زیست از بهره کشی بی اندازه و سوءاستفاده ستایش کرده است. کامرون که همسو با بومیان سرخپوست و ساکنان محلی و همچنین فعالان زیست محیطی به نشانه اعتراض در مقابل وزارت معادن و انرژی برزیل اجتماع کرده اند، معتقد است موقعیتی که اکنون به وجود آمده به نحو شگفت انگیز و باورناپذیری همان جایی است که یک مقابله و مواجهه تمام عیار از جانب آواتار و با زمان و مکانی واقعی در حال روی دادن و پیشرفت است. در حقیقت همان چیزی که در آواتار روی می دهد در برزیل و همین طور در جاهایی مثل هندوستان و چین نیز در حال اتفاق افتادن است؛ جاهایی که روستاها و دهکده های سنتی تحت فشار پروژه های زیرساختی کلان اعم از سدها و شاهراه های ارتباطی ناگزیر از جابه جایی و جلای وطن هستند. اما مجوز پروژه ۱۱ میلیارد دلاری سد برق ـ آبی بلومونته برزیل که در صورت تکمیل، سومین پروژه عظیم از این نوع در جهان به شمار خواهد رفت، از طرف وزارت محیط زیست برزیل برای تاریخ اول سال میلادی جدید صادر شده است و انتظار می رود دعوت از پیمانکاران احتمالی آینده برای پیشنهادهای مزایده بعد از این تاریخ واقع شود. در این میان دولت برزیل خاطرنشان کرده در صورتی که حتی شرکای خصوصی برای ساخت سد روی رودخانه زینگو ـ منبع تغذیه رودخانه آمازون ـ پیدا نشود، کشور به تنهایی مبادرت به سرمایه گذاری تا اتمام پروژه خواهد کرد. این موضوع و چالش های مالی و زیست محیطی پیش روی آن در حالی است که پای رئیس جمهور لولا داسیلوا را به میان کشانده و بنا به استدلال وی، این پروژه برق ـ آبی کلان منبع مهم تامین انرژی پاک برای کشور به شمار می رود و لازم است از این راه نیازهای جاری و آتی انرژی برآورده شود.
اما این موضوعی است که به مذاق طرفداران محیط زیست خوش نیامده و بصراحت با آن به مخالفت برخاسته اند. به ادعای آنها اجرای این پروژه موجب تخریب و تباهی حیات وحش و همچنین از میان رفتن وسیله معیشت و حیات حدود ۴۰ هزار نفری خواهد شد که در این ناحیه زندگی می کنند و قرار است با آبگیری سد به منطقه ای مدفون در آب بدل شود. به باور و استدلال فعالان و علاقه مندان محیط زیست، انرژی تولید شده توسط این سد تا حد زیادی به مصرف عملیات بهره برداری های بزرگ معدنی در حوزه آمازون خواهد رسید و برای اشخاص معمولی این ناحیه سود و منفعتی ندارد. البته داسیلوا به نامه کامرون و درخواستش برای متوقف کردن این پروژه پاسخی نداده است.
هرچند این موضوع ساده ای نیست که گذرگاه آینده برزیل با این بهانه تغییر ماهیت دهد؛ اما در صورت بروز این تغییر و تصمیمات حیاتی از سوی دولتمردان، نباید از نظر دور داشت که این کشور رشد اقتصادی پایدار را به جای رشد اقتصادی تنها که عواقب مخاطره آمیزی برای بخش های مشخص و مهمی از جمعیت کشور دارد از آن خود کرده است.
با این اوصاف، از این حقیقت نمی توان چشم پوشید که آمازون در منطقه برزیل، بزرگ ترین دفاع طبیعی جهان در مقابل پدیده گرمایش جهانی است و به اعتقاد دانشمندان همچون چاهک یا جاذبی در خود فرو برنده برای مهم ترین گاز گلخانه ای سیاره یعنی دی اکسیدکربن عمل می کند و کمک به حفظ این جنگل بارانی و ناحیه ای که هنوز هم پای انسان به همه جای آن باز نشده به معنای کمک به نبرد با گرمایش جهانی و نجات زمین خواهد بود.
البته این ویژگی مهم در حالی است که همین حوزه بسیار مهم می تواند شریک و یاور موثری برای گرمایش نیز باشد؛ به نحوی که حدود ۷۵ درصد انتشارات گازی برزیل ناشی از پاک و صاف شدن همین جنگل های بارانی است که با سوختن پوشش گیاهی و قطع درختان و انهدام درختان پوسیده روی می دهد. در همین خصوص برخی کارشناسان و فعالان محیط زیست معتقدند اگر آمریکای شمالی و اروپا مسوول آلایندگی کربنی بوده اند که ما را به این وضعیت ناگزیر فعلی گرمایش جهانی کشانده، پس باید به نحوی بار مسوولیت های مالی برای تامین خدماتی که تاکنون طبیعت به شکلی طبیعی فراهم می کرده است را به دوش بکشند و کشورها و دولت های درگیر در مناطق خاص جهان را که ارزش مهمی برای حفظ زمین پاک دارند یاری کنند.

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






????????: تلاش آواتار برای نجات آمازون, ,

?
????? ?????

» <-PostTitle-> ( <-PostDate-> )

?????
????????
?? ??? ????
????????